top of page

Bananbrød med sjokolade


Bananbrød  enkelt oppskrift

Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker til Christiania Glasmagasin , og Bakeren og Kokken


Her i huset er det stort sett barna som spiser bananer. De tar med på skolen, i smoothien eller før frokost i helgen.


Men noen ganger stopper det brått, ingen spiser dem og ligger der frem til jeg lager enten bananlapper, banankake eller putter i vaffelrøren.

En annen måte å bruke de på, er å lage smoothies.


Har du mye bananer igjen så kan de fryses. Skrelles først i skjæres i skiver. Bananskiver legges i en frysepose flatt med litt avstand. På den måten er det lett å ta kun det antall bananskiver du trenger. Enkelt og greit.



Det er en rask banankake oppskrift. Du trenger ingen kjøkkenmaskin. Kun en slikkepot og en bolle for å røre deigen i.


I tillegg så trenger du brødformer.

Jeg brukte to små brødformer. Målet 20x12cm. Skal du bruke en stor brødform, så anbefaler jeg å øke steketiden og redusere noe temperatur i ovn.


Siden formene ikke er store, så fikk jeg små fine skiver. Perfekt små snacks i matpakken. Blir de for store, så kommer de å spise banankake, og resten av maten kommer garantert med hjem.


Det er alltid godt å ta med seg på tur. Kan tas rett fra frysen og puttes i matboks, tines i løpet av kort tid.


Hvis jeg skal være helt ærlig, de to banan brødene ble spist på to dager. Så de rakk ikke frysa, ikke denne gangen.


Du kan bake bananbrød uten sjokolade eller kan erstattes med valnøtter. Skal du bruke valnøtter, så anbefaler å riste de først. Det gir bedre smak.


Jeg bruker to typer sukker: vanlig hvit og et mykt brunt sukker. Jeg liker veldig godt mykt brunt sukker. Jeg bruker dette sukkeret når jeg baker cookies og andre kaker.


Den største utfordringen med brunt sukker er at den ble veldig hard når du åpner pakken. Mange tror at den ble dårlig, men den kan bli myk igjen.


Her er noe triks for å mykne den. Det første, hvis du har en Food Saver eller annen vakumsiler så kan du vakumere den og oppbevare i skapet. Passe når du bruker sjelden.


Bananbrød med sjokolade

Den andre varianten for å mykne brunt sukker er å bruke mikroovn. Legg den mengde av sukkeret i en bolle, som tåler mikro. Sett bollen i mikro og dekk med lokk (jeg bruker den som hører til mikroovnen min. Effekten 900 og varmes ca 30 sek.


Den tredje varianten passer når du har god til før du skal bake. Ta ca den mengde av sukker som skal brukes i oppskriften og legg i en bolle. Bruk tørkepapir.

Fukt tørkepapiret med litt vann og legg over sukkeret. Dekk med plastfolie å la stå til neste dag. Mulig det er nok med kun noen timer. Jeg gjorde det på kvelden, å på morgenen var sukkeret mykt og klart til å brukes.


Ofte når vi kjøper bananer på butikken velger vi fine bananer uten synlige skader på skallet. Men så fort du legger bananer med resten av varene blir skallet brunt. Grunn til det er at bananskallet for fort støt skader, hvis ikke vi håndterer bananer forsiktig.



Mange matbutikker ønsker å redusere svinn på bananer. Bananer pakkes i "omplasert frukt» poser og selges for 10 kr pr kg. Du finner disse varene i fruktavdelinger på Meny butikker.


Ofte er det kun skallet som er skadet, men bananer inni er helt fine. Disse bananer er like fine å spise , bake eller lage smoothies.


Til 2bananbrød


Bananbrød ingredienser

280g hvetemel

56g myk brun sukker

60g hvit sukker

1/2ts natron

1ss bakepulver

1/4 ts salt

100 g sjokolade, grov hakket

2 mellomstore egg

330g purre av modne bananer

90g usaltet smør, smeltet


Slik lager du banankake

Varm ovn, over og under varme til 190C.

Gjør klart 2 brødformer. (formerer jeg brukte 20x12).


Smør brødformer lett med solsikkeolje og dekk med bakepapir.


I en stor bolle sikt mel, bakepulver, natron og salt. Tilset alt sukker og bland godt.

I en annen bolle mix avkjølt smeltet smør, moste bananer og egg til alt er godt blandet.


Neste steg er å blande de tørre og våte ingredienser. Her er det viktig å ikke overmikse, bruk en slikkepot. Skal blandes fram til du ikke ser rester av melet, det tar 20 sek. Helt på sluten tilsett grovhakket sjokolade.

Du trenger ikke glatt konsistens.


Overmiksing gir kompakt bananbrød.



Stek midt i ovn ca 35-40 min. Bruk en stekenål eller en tynn grillspyd for å sjekke om banankake er gjennomstekt.

Det er en stor sjanse at du treffer en smeltet sjokolade bit, da ser det bløt ut. Du må prøve igjen, slik at nålen kommer ut uten den rå deigen.


Ferdig stekt bananbrød tas ut av formen, men behold papiret til den er helt avkjølt.


Vel Bekomme!

126 visninger0 kommentarer

Relaterte innlegg

Se alle

Comments


bottom of page