top of page

Brød med honning.



Honning har vi alltid i huset. Mest populær er akasie honning. Men for å bake brød eller kaker så benytter jeg en sommer honning. Den er mye tykkere . Smaken av honning avhenger av hvilket nektar biene samlet. Sommer honning kan smake bringebær, epler, timian

Brødet er veldig godt i seg selv men med en 2-3 skiver med en Brie ost og litt honning over - er en annen verden.

I fjor høst så var jeg i Hemsedal sammen med Yayoga damer. Vi var der en helg mad masse undervisning, turer og ikke minst nydelig mat! Der, for første gang smakte jeg på norsk Himmelspannet Skogshorn ost med pepper. Og siden kjøper jeg kun denne osten. Dette er ingen reklame, jeg får ikke betalt for det jeg skriver. Men neste gang du er på Meny ta en titt i ostedisken. Liker du Brie osten, så kommer du elske denne osten.


Dette brødet passer godt i matpakka. Det første sønnen min sa når jeg hadde hentet ham fra skolen, hvor god den brød var! Da smelter mammanes hjerte!

Anbefaler!


Ingredienser:

 

300 g sammalt hvete finmalt

75 g rug mel, finmalt

600 g hvetemel

1 pk tørr gjær

165 g honning ( jeg brukte vanlig sommerhonning, ikke akasie)

15 g salt

1 egg

50 ml solsikke olje

475 ml vann


siktet rugmel til å strå over deigen


Fremgangsmåte:

 

Bland mel, gjær og salt i eltebollen. Ha i vann , honning, egg og elt deigen ca 10min. Tilsett olje på slutten av eltingen og elt til all oljen blander seg godt i deigen. Du skal ha en myk deig.


Dekk bollen med et fuktig kjøkkenhåndkle. Sett på et lunket sted og la deigen heve ca 1 -1 ½ time. Hevetiden avhenger av romtemperaturen på kjøkkenet. Følg med.


Del deigen i 2 likestore emner og form hvert emne til en rund, glatt bolle. Dekk med et fuktig kjøkkenhåndkle og la de hvile på benker 10 min.



Varm opp ovn til 190C.


Form hvert emne til to avlange brød og legg på en bakebrett. Dekk med et fuktig kjøkkenhåndkle og la brødet etterheve ca 30 min.




Dryss med siktet rug mel og snitt brød etter ditt ønske.




Honning brød

Sett straks i ovn på en nest nederste rille.

Bruk gjerne damp i de første 15 min av steketiden. Se tips.

Stek brød 30-35 min. Kjernetemperatur på ferdig brød er 96-97C.


Ta brød ut av ovn ov avkjøl helt på rist før du skjærer den.


God bakst!


Honning brød

Tips:


Sett en ildfast form av metall i ovn på nederste rille under oppvarming.

Etter dere her satt brødet i ovnen hell ca 100ml vann i en forvarmet ildfast form og lukk døren på ovn. Fjern formen etter vannet har fordampet.


Dampen mykner skorpen i begynnelsen av stekingen. Og deigen har mulighet til å heve seg mer som gjør at skorpen blir tynn og sprø.

701 visninger0 kommentarer

Relaterte innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page