top of page

Gulrotsuppe med linser og hvitløk krutonger.

innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker til Bakerenogkokken.no


Middag under 30 min.


I dag hadde vi en kjøttfri middag! Gulrotsuppe med linser er mettende, billig og god middag.

Høst er sesong for alle norske rotgrønnsaker bland annen gulrøtter. Gulrøtter er næringsrik rotgrønnsak som er rik på betakaroten, vitamin C, kalium, jern og fiber.

Det finnes andre gulrot farger som svart, gul, lilla, rød, og hvit (regnbue gulrøtter). De er passer utmerket til å steke i oven.


Gulrot suppe

Når vi spiser gulrøtter så omdannes betakaroten i kroppen vår til vitamin A.

Vitamin A er viktig for immunsysteme vår, huden, vekst, syne og mye mer.


Jeg er vant til å se hvordan de fleste grønnsaker, bær og frukter ble dyrket. Og mammaen min sammen med søstera si dyrker fremdeles grønnsakene i Ukraina.


Jeg husker veldig godt at hvert år og flere ganger i løpet av sommeren, dro vi til mine besteforeldre sitt hus (de bodde på landet) først å sette poteter i jorda , deretter fjerne alt ugress også spa potetene opp av jorden. Det var mye poteter. Det var nok til fire familier fra sommer til neste vår. Grønnsakene ble oppbevart uvasket i et kjølig rom i jorden. Da holder de seg lenge.


De siste årene prøver jeg å dyrke forkjellige grønnsaker. Det er bare for moro skyld. Jeg har ikke drivhus så alt vokser på friland. Gulrøtter, purre, rødbetter, vårløk, pastinakk, poteter, salater og urter er veldig lett å dyrke og holder seg lenge i kjøleskapet.

gulrotsuppe med linser



Linser er rike på proteiner og fiber. Røde linser har veldig kort tilberedningstid koketid ca 10-15 min og trenge ingen bløtlegges over natten.


Ønsker du å bruke linser ved siden av fisk eller kylling så velg grønne linser. De holder bedre på fasongen under koking enn røde linser. Grønne linser bør bløtlegges minst en time da reduserer du koketiden en del.



Du kan få kjøpt tørre linser og linser i lake. Linser i laken passer godt i salater. Husk å skylle linser i rennende vann før bruk.


Gulrot suppe ingredienser:

 

300 g gulrøtter

150 g røde linser

1liten purre

1 L vann

2 stk buljong terninger.

100- 150 ml fløtte

salt og pepper

oliven olje


1 pakke ferdig hvitløk krutonger


Slik lager du gulrot suppe

 

Skrell og skjær gulrøtter i små bitter. Skjær tynne skiver av purre og ha over i en kasserolle sammen gulrøtter. Stek ca 2-3 min litt olje. Tilsett linser, vann og buljong terninger. Kokk opp, senk temperatur og la det koke til gulrøttene og linser er møre. Det tar ca 15-20 min. Mine linser var ferdig etter 15 min.



Bruk stavmikser eller blender og kjør suppa helt glatt. Ha den tilbake i kasserollen og tilsett fløte. Spar noen skjeer til topping. Smak med salt og pepper.

Kok opp og den er klar til servering.

Topp med hvitløk krutonger, litt olivenolje og 1 ss fløte.



Jeg bruker kremfløte. Bruk gjerne matfløte istedet for.

Vel Bekomme!

53 visninger0 kommentarer

Relaterte innlegg

Se alle

댓글


bottom of page