top of page

Kyllingfilet rulader med pesto (Airfryer)



Disse saftigere kylling rulader stekes veldig fort i Airfryer. De er sprø på utsiden og saftig inni. Det trengs ikke å varme opp airfryer før du skal steke, bare legges inn og stekes ca 13 min.


Server gjerne kylling rulader med kokt ris, asparges bønner og yoghurt-Dijon saus. Du kan godt å tilsette en hjemmelaget pesto saus, det blir veldig godt. Eller server pesto ved siden av kylling rulader sammen med Yoghurt-Dijon sausen.


I denne airfryer oppskriften så trenger du ingen olje. Allikevel så får du en sprø, perfekt stekt kyllingfilet. Er ikke det fantastisk!?


Dette er en sunn middag og lages på under 30 min. Det er perfekt middag å ha i midten av uken. Vi hadde denne middagen på en onsdag!


Her finner du flere airfryer oppskrifter! Det er hvert å teste!


Du kan lage kylling rulader på forhånd: dele kyllingfilet, banke, fylle, rulle og dekke med yoghurt og brødsmuler. Sett kylling rulader i kjøleskapet til du er klar til å steke.

I mellomtiden så kan du starte å koke ris, fordi det er det eneste som tar tid.


Koketiden av ris i kjele avhenger av hvilken ris du bruker. Jeg hadde helt vanlig hvit ris, som kokes i ca 20 min. Til 2 voksende og to barn så trenger jeg ca 160g ris, ca 350ml vann og salt. Med denne porsjonen blir det ingen rester.


Jeg veier ikke ris hver gang jeg koker den. Bruker bare en måle kopp. En annen regel er å huske på at det skal brukes dobbelt så mye vann enn ris, det vil si 2 deler vann : 1 del ris.


Når det gjelder fullkorn ris, brun ris, rød ris, svart ris osv da trenger du mere vann og koketiden kan variere fra 35 min til 1 time.



Aspargesbønner «trekkes» på 2 min, så er de ferdig. Anbefaler å koke vann etter du starter å steke kylling rulader. La vannet småkoke med lokk på.

Etter kyllingfileer er ferdig stekt, trenger kjøttet å hvile i 5 min. Da har du god tid til å koke aspargesbønner. Følg oppskriften under så forklarer jeg hvordan jeg gjør det.


Er du glad i rask middag med airfryert så anbefaler jeg å teste Aioli pasta med kyllingfileer i Airfryer . Oppskriften er enkel og det smaker veldig godt Det må du bare prøve!

Alt du steker i Airfryer kan stekes i ovn. Bare høyere temperatur, og noen ekstra minutter.


Middag under 30 min.

Til 4 personer (2 voksne og 2 barn)


Kylling rulade i Airfryer


3 kyllingfileer


Til Fyll:

6 ts pesto hjemmelaget(anbefaler) eller ferdigkjøpt

6 ts revet parmesan

salt og pepper etter smak


Til steking

80-90g yoghurt, jeg brukte gresk tykk yoghurt

1 ts dijon sennep

1-2ss revet parmesan


Yoghurt Dijon saus til kylling rulader:

120g yoghurt

1 - 1½ ts dijon sennep

pepper ette smak

og gjerne hjemmelaget pesto etter smak, se tips


Server kylling rulader gjerne med:

kokt ris

frosende aspargesbønner, til 2 voksne og to barn holder 1 pk med frossende aspargesbønner.


Dijon og yoghurt saus til kylling rulader

Start med å lage Dijon og yoghurt saus. Bland alle ingredienser, å la den stå i romtemperatur til servering. Skal det ta flere timer før servering, så kan du sette den i kjøleskapet, men ta den ut ca 30-40 min før servering.


Slik steker du kylling rulader i airfryer


Jeg brukte 3 store kyllingfileer.


Del hver kyllingfilet parallelt med fjølen inn i midten. Dekk med plastfolie og bank de flate slik at du får en jevn tykkelse.



Smør hver fileer med 1 ts pesto, dryss med parmesan og litt nykvernet pepper.

Rull sammen hver filet til en pølse.



Bruk to talerker.

I den ene bland 50g brødsmuler og 1-2 ss revet parmesan.

I den andre tallerken bland 80-90g gresk yoghurt og dijonsennep.


Først dypp kylling rulader i yoghurt blanding. Deretter i brødsmuler.

Skal de ikke stekes med en gang kan de settes i kjøleskapet til senere bruk.



Slik steker du kylling rulader i Airfryer.

Legg rulader i Airfryer.


Sett temperatur på 180C og stek ca 13-15 min, avhenger av størrelse. Etter 7min av stekingen, snu ruller og stek videre. Bruk gjerne termometer på slutten av steketiden. Kyllingfilet er ferdig når kjernetemperatur viser 68C.


Ta ut og la hvile 5 min.


Slik forberedes aspargesbønner:

Mens kylling rulader hviler, start å koke aspargesbønner. Kok opp vannet (gjør det i god tid før, sett på lokk å la det småkoke) ha i litt salt og legg frosne aspargesbønner i vannet. La det småkoke i max 2 min. Sil av kokende vann.


Tilsett 1 ts med smør i kjelen og vend aspargesbønner godt i smøret. Smøret gir både smak og den skinnende overflaten til grønne bønner. Funker også utmerket på asparges og sukkererter.


Hvordan lage brødsmuler?

Du kan bruke brød som er 2-4 dager gammel. Del brødskiver i biter og legg i en blender eller foodproseser med kniv og kjør til du får små brødsmuler. Legg brødsmuler på et stekebrett med bakepappir under. Du kan sette i ovn og tørke med lav temperatur eller sette på benker til den tørker. Det kan ta fra noen timer til 1 dag.

Legg tørre brødsmuler i en frysepose og legg i fryseren. Brødmuler kan oppbevares i fryseren opp til 3 mnd.


Steke Kylling rulader i ovn

Varm ovn til 200C. Legg kylling rulader på en stekeplate med bakepapir på.

Sett en steketermometer i den tykkeste delen av fileten og sett i ovnen.


Ta rulader ut av ovnen når temperaturen på steketermometeret viser 68C. Legg på tallerken for å hvile seg, ca 5 min. Mens filet hviler stiger temperatur fortsatt. 68-70C kjernetemperatur er fin temperatur for kyllingfilet. Hvis temperaturen er over 70C begynner den å bli tørr.


927 visninger0 kommentarer

Relaterte innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page