top of page

Shakshouka med Chorizo og mozzarella

innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker til bakareogkokken.no

Hvor kommer Shakshouka fra:

Shakshouka eller Shakshuka kommer fra det Nord Afrikanske kjøkkenet og er populært i mange arabiske land og rundt middelhavet.

Shaksouka er Isralesk nasjonal rett.

Hva er Shakshouka:

Shakshouka er posjerte egg i tomatsaus. Opprinnelig består Shakshouka av hakkede tomater, chili, løk, krydder og egg. Hvert land har sine varianter av Shakshouka.

Jeg lagde min variant av Shakshouka med Chorizo pølser og Mozzarella ost. Litt Italiensk vri må jeg si og det ble veldig godt. Chorizo pølser gjør denne retten litt spicy. Ønsker du litt mildere variant kan du bruke en annen slags pølse, men helst fersk, f eks salsiccia pølse fra Jacobs.



Denne middagen ble forberedt på grillen i en Weber jernpanne, som hører til min Weber grill. Denne grillen kjøpte vi våren i 2020 på bakerenogkokken.no


Veldig fornøyd med grillen etter snart 2 sesonger! En av de beste innvesteringer vi har gjort. Leverer alltid utmerket resultatet, uansett om jeg steker biff eller pizza. Alle grill oppskrifter på bloggen ble forbered med den lekre Weber Genesis® II SP-435 GBS Gassgrill.


Har du ikke grill eller ønsker å lage Shakshouka innedørs, ikke no problem, bruk en stor stekepanne og stek på stekeplata.


Hele middagen tok meg 15 min å lage, fra jeg startet til servering, pluss 30 min på å varme opp grillen. Jeg brukte ingrediensene som jeg hadde i kjøleskapet og i fryseren. Focaccia brød lagde jeg for noen uker siden, som ble delt i porsjoner og fryst. Jeg har en veldig bra oppskrift på Hvordan bake en focaccia, som laget med poolish.


Er du glad i å bake med surdeig, så kan du prøve denne Surdeig focaccia oppskriften. Du kan selvfølgelig bruke et annet brød, pita eller lavash ( flatt brød).


Slik lager du shakshuka.

Til 4 personer.


Ingredienser:

 

2-3 ss solsikkeolje til steking


1 stor løk, finhakket

160g Chorizo pølser, i små biter

3-4 hvitløksfedd, grov hakket

1ts cumin

½ ts tørket paprika

2 bokser, hakket tomater

1ss tomatpaste

5 stk soltørkede tomater, hakket

1ss sukker

salt og pepper etter smak


6-8 stk egg

1pk fersk mozzarella ost, delt i biter


Fremgangsmåte:

 

Varm opp grillen 30 min før du skal lage maten. Pass på alt grillen ikke er alt for varm, slik at du ikke brenner maten. Medium varme er fint.

Forbered alle ingrediensene, alt skal stå klart.


Varm opp olje i en stor grillpanne eller stekepanne. Ha i Chorizo pølser og finhakket løk (se tips) og stek 2-3 min. Tilsett hvitløk og stek 1 min til. Legg i resten av ingrediensene unntatt egg.



La alt småkoke ca 3-4 min. Husk å røre en gang i mellom.

Bruk en spise skje og lag fordypning i sausen. Legg egg i hver sin fordypning. Fordel mozzarella osten over sausen.

Krydre med salt og pepper.


La alt småkoke under lokket til egget er posjert/kokt etter ditt ønske. Det tar ikke lang tid, så følg med.


Bruker du focaccia, så kan den ristes på grillen de siste 2 minuter.

Tips:

Stek løk til den fått litt farge. Det gir en bedre smak.

Du kan tillsette den antallet egg du ønsker, to pr voksen og 1 pr barn.

136 visninger0 kommentarer

Relaterte innlegg

Se alle

Comments


bottom of page